Ieder kind is bijzonder
Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P

Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P
Over Mirakel >> Tips & trucs >> Zeuren? Een positieve aanpak.

Tips & trucs

Welke ouder heeft er niet mee te maken, zeurende, jengelende kinderen.

Knights Grey Trail grey Knights British British dQsrth

Vragen om nog een ijsje, nog even iets langer opblijven of nog even op de i-pad; als ouder kan het je soms echt tot wanhoop drijven. En als je dan vriendelijk vraagt om te stoppen met zeuren, wordt het meestal alleen maar erger!

Maar als vriendelijk vragen om te stoppen niet helpt, wat moeten we dan? Kunnen we dit gedrag beter begrijpen en daardoor misschien ook oplossen?

Zie het zeuren van je kind niet als ondankbaar gedrag of als beschuldiging aan jou dat je het niet goed doet. Het gaat namelijk helemaal niet over jou. Je kind is niet met jou bezig, maar met zichzelf!

Zeuren is eigenlijk doorzetten, proberen je doel te bereiken. Er zit altijd een boodschap achter het zeuren, hoe lastig het vaak ook voor de ouders is om deze te zien en te begrijpen. Heb daarom geduld en probeer niet direct ‘nee’ te zeggen.

Alleen hoe voorkom je dan wel dat je kind maar blijft zeuren en het vervelend gaat worden?Perry CasualMaat L Mannen Tipped Fred Twin ZwartWit Sportpolo WED9H2YI

Erkenning, troost en realiteit. Erken je kind in wat hij voelt. Bijvoorbeeld ‘fijn he om langer bij papa en / of mama te zijn’. Je kind krijgt hiermee de erkenning van de ouder dat langer opblijven een fijn en veilig gevoel oplevert. Vervolgens troost je je kind; ‘jammer dat de avond zo snel gaat en het alweer bedtijd is’.
En als laatste kun je uitleggen aan je kind dat hij/zij nu echt naar bed gaat. Je eindigt met de realiteit.

Door het erkennen van de gevoelens van je kind laat je hem merken dat je echt geïnteresseerd bent in wat hij of zij werkelijk wil.

Meer vragen over de opvoeding van je kind?
Jolanda de Rooij, kinderpersonalcoach
www.kindercoachingamstelveen.nl
06-22566858

Softshell Santino Laags 3xl Santo Real Maat 3 Navy wXiTZOkuP

Kinderdagverblijf

Bovenkerkerweg

van Boshuizenstraat

Radboud

Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P

BSO

Backershagen

Bovenkerkerweg

Kalfjeslaan

Next

Pinoké

Populierenlaan

 

 

Over Mirakel

Kwaliteitskring

Tarieven

Ruil- en extra dagen

Oudercommissie

Tevredenheidsonderzoek

Jaarplan 2015

Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P

Algemene Voorwaarden

Beleid

Pedagogisch beleid

Groepsindeling

Dagindeling

Activiteiten

Veiligheid & gezondheid

Vier ogen principe

Carbon Liter 101 Rugzak29 Unisex Dakine Pack Owkn0P

Voedingsbeleid

Vertrouwenspersoon

Overdracht ouders

Colofon

2015-2019 Kinderopvang Mirakel

Powered by AGiMA media